10 tipp állás kereséshez!

  • 1. Ne feledje! Most főállásban álláskereső! Nyolc órában állást kellene keresni! A kevesebb nem elég, ennél több túlságosan leterhelhet. Tiszta, kifogástalan megjelenés, határozott, és céltudatos viselkedés. Most nagyon fontos az első megjelenés! Amennyiben szükségesnek érzi, keressen fel egy szakembert, aki kiszúrja az esetleges hibákat és segít azok kijavításában is.
  • 2. Legyen jó önéletrajz, és motivációs levél! Mindenekelőtt győződjön meg róla, hogy helyesen kitöltött, releváns önéletrajzzal és kellően pozitív motivációs levéllel rendelkezik. Legyen benne kristály tisztán, hogy miért ön a tökéletes jelölt egy adott munkára. Kerülje a mellébeszélést, és az oktalan túlzásokat, mindig pontosan olvasa el a munkaköri leírást és ahhoz kapcsolódóan írjon a céljairól és vágyairól a cégénél.
  • 3. Keressen lelkiismeretesen! Több száz weboldalon keresgélhet olyan állások között, melyek megfelelnek az igényeinek, de próbálja meg szűkíteni a kört (pl.: földrajzi elhelyezkedés szerint). Minél frissebb egy hirdetés, annál nagyobb eséllyel pályázhat oda sikeresen.
  • 4. Az interneten kívül kereshet újságokban is! Számtalan újság, szórólap, reklám újság hirdet állásokat, vagy feladhat álláshirdetéseket. Cédulák hirdető táblákon stb.
  • 5.Kérje meg a barátait, hogy ha tudomást szereznek egy szabad posztról, szóljanak ! Ismerősök, rokonok is adhatnak jó tippeket!
  • 6. Használja a közösségi oldalakat! Keressen  csoportokat, hálózatokat, fórumokat és ezeken hirdesse magát, hátha egy fejvadász önre talál. Attól függően, hogy milyen szakon végezett, célirányosan kezdheti a keresést. Ne pazarolja az időd mások képeinek nézegetésével, ne feledje, 8 órában állást keres!
  • 7. Tűnjön ki a tömegből! A nagyobb cégeknél a humán-erőforrás menedzsment végzi a dolgozókkal kapcsolatos minden adminisztrációs teendőt, tehát azt is ők döntik el, hogy kit vesznek fel egy-egy posztra. Hozzájuk napi több ezer önéletrajz is érkezhet, tehát nem árt, ha valamivel ki tud tűnni a tömegből. Főleg ha online módon jelentkezik, akkor nehéz kitűnni, csoda ha egyáltalán mindegyik önéletrajzot elolvassák.
  • 8. Legyen magabiztos és ne adja fel! A kitartás az élet minden területén fontos. Lehet, hogy már úgy érzi mindent megpróbáltál és még sincs kilátásban semmi. Ez minden embernek könnyen elveheti a kedvét, de nem szabad  beletörődnünk. Előbb-utóbb rátalálunk a tökéletes állásra. Ha nem jeleznek azonnal vissza, kb. 2 nap elteltével nyugodtan hívja fel őket, hogy megkapták-e a jelentkezését, valamint mondja el nekik mennyire lelkes a munkával kapcsolatban.
  • 9. Ha kell, adjuk lejjebb igényeinket! A rugalmasság fontos erénye az álláskeresésnek. Ha több hónap sikertelen keresés után úgy látjuk, reménytelen a helyzet, ám kell a pénz, merjük lejjebb adni igényeinket.
  • 10. Ne várjunk a munkaügyi központ segítségére! Hasznos tippeket adhatnak, néha állásajánlatokat is, de nekünk is kell dolgozni a keresésben! Az álláskeresési járadék folyósításának feltétele a hivatali regisztráció és az álláskeresés igazolása. Ebben segítenek!

Remélem, hogy tudtam segíteni! Ha hasznosnak találja, kérem adja tovább ismerőseinek, lent a megosztó gombot is használhatja! 🙂
Amennyiben ez már a kisujjában van, és unalmasnak tartja, TÉPJE SZÉT AZ OLDALT, ha tudja… 🙂

Sok sikert kívánok az álláskereséshez, és az életben!

Tippek

Állás keresés lépésről-lépésre>>>

Szólj hozzá!
%d bloggers like this: