10 tipp állás kereséshez!

Egy megosztást megér?
  • 1. Főállásban álláskereső vagy! Most 8 órában állást kell keresned! A kevesebb nem elég, ennél több túlságosan leterhelhet. Tiszta, kifogástalan megjelenés, határozott, és céltudatos. Most nagyon fontos az első megjelenés. Amennyiben szükségesnek érzed, keress fel egy szakembert, aki kiszúrja az esetleges hibákat és segít azok kijavításában is.
  • 2. Legyen jó önéletrajzod és motivációs leveled! Mindenekelőtt győződj meg róla, hogy helyesen kitöltött, releváns önéletrajzzal és kellően pozitív motivációs levéllel rendelkezel. Legyen benne kristály tisztán, hogy miért te vagy a tökéletes jelölt egy adott munkára. Kerüld a mellébeszélést és az oktalan túlzásokat, mindig pontosan olvasd el a munkaköri leírást és ahhoz kapcsolódóan írj a te céljaidról és vágyaidról a cégénél.
  • 3. Keress lelkiismeretesen! Több száz weboldalon keresgélhetsz olyan állások között, melyek megfelelnek az igényeidnek, de próbáld meg szűkíteni a kört (pl.: földrajzi elhelyezkedés szerint). Minél frissebb egy hirdetés, annál nagyobb eséllyel pályázhatsz oda sikeresen.
  • 4. Az interneten kívül kereshetsz újságokban is! Számtalan újság, szórólap, reklám újság hirdet állásokat, vagy feladhatsz álláshirdetéseket.
  • 5.Kérd meg a barátaidat, hogy ha tudomást szereznek egy szabad posztról, szóljanak neked! Ismerősök, rokonok is adhatnak jó tippeket!
  • 6. Használd a közösségi oldalakat! Keress  csoportokat, hálózatokat, fórumokat és ezeken hirdesd magad, hátha egy fejvadász rád talál. Attól függően, hogy milyen szakon végeztél, célirányosan kezdheted a keresést. Ne pazarold az időd mások képeinek nézegetésével, ne feledd: 8 órában állást keresel!
  • 7. Tűnj ki a tömegből! A nagyobb cégeknél a humán-erőforrás menedzsment végzi a dolgozókkal kapcsolatos minden adminisztrációs teendőt, tehát azt is ők döntik el, hogy kit vesznek fel egy-egy posztra. Hozzájuk napi több ezer önéletrajz is érkezhet, tehát nem árt, ha valamivel ki tudsz tűnni a tömegből. Főleg ha online módon jelentkezel, akkor nehéz kitűnni, csoda ha egyáltalán mindegyik önéletrajzot elolvassák.
  • 8. Légy magabiztos és ne add fel! A kitartás az élet minden területén fontos. Lehet, hogy már úgy érzed mindent megpróbáltál és még sincs kilátásban semmi. Ez minden embernek könnyen elveheti a kedvét, de nem szabad hagynod, hogy legyőzzön. Előbb-utóbb rátalálsz a tökéletes állásra. Ha nem jeleznek azonnal vissza, kb. 2 nap elteltével nyugodtan hívd fel őket, hogy megkapták-e a jelentkezésedet, valamint mondd el nekik mennyire lelkes vagy a munkával kapcsolatban.
  • 9. Ha kell, adjuk lejjebb igényeinket! A rugalmasság fontos erénye az álláskeresésnek. Ha több hónap sikertelen keresés után úgy látjuk, reménytelen a helyzet, ám kell a pénz, merjük lejjebb adni igényeinket.
  • 10. Ne várjunk a munkaügyi központ segítségére! Hasznos tippeket adhatnak, néha állásajánlatokat is, de nekünk is kell dolgozni a keresésben! Az álláskeresési járadék folyósításának feltétele a hivatali regisztráció és az álláskeresés igazolása. Ebben segítenek!

Remélem, hogy tudtam segíteni! Ha hasznosnak találod, kérlek add tovább ismerőseidnek, lent a megosztó gombot is használhatod! 🙂
Amennyiben ez már a kisujjadban van, és unalmasnak tartod, TÉPD SZÉT AZ OLDALT, ha tudod… 🙂

Sok sikert kívánok az álláskereséshez, és az életben!

Facebook Comments