Bolognai, vagy édes savanyú mártás?

Globus Bolognai mártás, vagy EKO Édes-savanyú mártás?

Ez van itthon! Ebből kell alkotni! Nem biztos, hogy a legolcsóbb kaja, mert mindkettőnél kell egy húsos alap, de legalább gyorsan kész, és nem is rossz! 🙂

Bolognai 2 személyre hozzávalók:

  • 1 üveg Globus Bolognai mártás 400gr
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
  • Fűszerek: Só, bors, pirospaprika, esetleg Erős Pista
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag spagetti tészta, vagy csiga tészta
  • 20 dkg reszelt sajt

Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk. Beletesszük a darálthúst, és alá löttyintünk egy deci vizet.  Só, borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, és lefedve, időnként megkavarva kb. 40 percet pároljuk. Ha megpuhult a hús, beleteszem a mártást, és összefőzöm a hússal. Lehet valami kis füstölt mi újságot is belecsempészni, de azért már az olaszok ráncolják a homlokuk! mennyire érdekel ez bennünket? Ugye, hogy semennyire?! Ha kész a mártás sós vízben kifőzzük a tésztát. A tálalásnál még forrón a tésztára helyezzük a még forró szószt, és megszórjuk reszelt sajttal, és egy leheletnyit megszórjuk bazsalikommal.

Amíg a sajt elvégzi a dolgát, kibontunk egy Don Pedro vörös bort, és egy laza pohárka borral kényeztessük az ízlelőbimbóinkat. CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Most elugrunk gondolatban Sanghajiba, és elkészítünk egy édes-savanyú mártást, kész van, benne van az üvegben, és egy kis csirkemell filével ízesítjük. Ez lehet hogy nem az eredeti recept, de Don Pedro ezt súgta nekem! 🙂 Az igazit Ucle Bens bácsi készítette, aki amerikai, de sokat nézett tévét! 🙂

Édes-Savanyú 2 személyre hozzávalók:

  • 1 üveg  Édes-Savanyú mártás 400gr
  • 50 dkg csirkemell /Ár sapkás/
  • 1 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
  • Fűszerek: Só, bors, chili paprika
  • 1 doboz előfőzött 20 perces jázmin rizs

A csíkokra vágott, megmosott kicsontozott, csirkemellet, karikára vágott hagymával, zsírban megpirítjuk, dinszteljük egy kicsit. Fűszerezzük: Só, bors, chili paprika. Egy deci forró vízben, egy leveskockát feloldunk, és alá suhintjuk. Lefedjük pároljuk egy 30 percet. Belevarázsoljuk a Ben’s mi újságot, és kavarunk rajta egyet, bátrabbak kettőt! 🙂 Még rotyogtatjuk a mártással is, amíg a hús meg nem puhul. Addig vígan kifőzzük a jázmin rizst a dobozon található leírás szerint.

Étvágygerjesztőnek ajánlom még mindíg, az édes-savanyú Don Pedro 0,75 kiszerelésű, bármilyen évjáratú palackozott nedűt! 🙂 CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb! 🙂

Küldj egy receptet te is, ha jól sikerült! Esetleg fotóval az ételről: <Beküldöm most>

Aki a legjobb receptet küldi, legtöbben lájkolják, az év receptje címet is megkaphatja! Ha beküldted a recepted, már csak osztani kell ezerrel! Hajrá!

Szólj hozzá!