Pincepörkölt

Pincepörkölt burgonyával!

2 személyre hozzávalók:

  • 40 dkg csontozott sertés csülök /bőrös/
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 2 közepes méretű hagyma tisztítva karikázva, alá zsír, vagy olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma tisztítva apróra vágva
  • 1 db. paprika, 1db. paradicsom megmosva karikázva
  • Fűszerek: Só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 3 db babérlevél
  • 50 dkg burgonya
  • 05 liter száraz vörösbor /1 dl száraz vörösbor a pöribe, többi a szakácsba, Pepsi-vel lazítva! 🙂 /

Meg fonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk., majd felengedjük 2 dl vízzel. Beletoljuk a fokhagymát, a paprikát, paradicsomot, kicsivel később ha felaprítottuk a húsokat, az is bele “ficcenhet”. A fűszereket is beadagoljuk ízlés szerint. Lassú tűzön kb. 1,5 órát főzzük, és közben ceruzát hegyezünk, ha nincs más dolgunk.

Én például a borral barátkozom, és karaoke módba vonyítok a Petőfi rádió zenéire. 🙂

Ha elütöttük ezt a másfél órácskát, megnézzük a hús puhaságát, “felpróbálunk” mindkettőből egyet. Ha puha a hús, mehet bele a megpucolt kockázott burgonya. A levét pótoljuk ha elfőtt nagyon. Én kicsit tovább főzöm mint kellene a krumplit, hogy kicsit szét főve sűrítse a cuccot. Nagyon kicsit!

Ha tudsz jobbat, most könnyedén legyőzhetsz!

Küldj egy receptet te is, ha jól sikerült! Esetleg fotóval az ételről: <Beküldöm most>

Aki a legjobb receptet küldi, legtöbben lájkolják, az év receptje címet is megkaphatja! Ha beküldted a recepted, már csak osztani kell ezerrel! Hajrá!

 

 

 

Szólj hozzá!